Barion Pixel

Roncsautó Felvásárlás - Forgalomból kivonás

Véglegesen ki szeretnéd vonatni az autódat a forgalomból?

Akkor jó helyen jársz!

Gépjármű kivonás, ingyenes szállítással, bontási igazolás kiadása autóbontótól
 

Gépkocsik forgalomból való végleges kivonásával kapcsolatban keresd kolléganőnket:

Rocskárné Viszló Enikő
06-30/74-20-830

eurobontasi@gmail.com (az email címre kattintva legtöbb esetben behívja a készülék az email rendszered és egy előkészített email-t kell csak kitölteni.

 

Hogyan működik a roncsautó felvásárlás, forgalomból kivonás?

A roncsautó felvásárlás állapottól és típustól függetlenül történik cégünknél. Idősebb típusoknál egységáron, fiatalabbaknál és teherautóknál viszont egyedi árat határozunk meg fénykép és a jármű adatai alapján.

A szállítás saját autómentőinkkel történik A telephelyeink kb 100km-es körzetében ingyenesen. Így Somogy, Tolna, Baranya, Veszprém, Fejér, Pest, Zala megye egész területe és Vas, Győr Moson Sopron megyes egyes részei.

 

Mennyit fizetnek a roncs autóért?

A roncsautó felvásárlás állapottól és típustól függetlenül történik cégünknél. Idősebb típusoknál egységáron, fiatalabbaknál és teherautóknál viszont egyedi árat határozunk meg fénykép és a jármű adatai alapján. Képeket az eurobontasi@gmail.com címre tudsz küldeni.

 

Mennyibe kerül a roncsautó szállítása?

Cégünk ingyenesen vállalja a roncsautók elszállítását. Fontos, hogy a jármű gurítható, csörlőzhető legyen ( pl: alatta legyenek a kerekei, ne legyen kiszakadva a futómű).  Amennyiben nem gurul az autó abban az esetben előzetes egyeztetés szükséges a szállításról.

 

Miért kell az autómat bontóba leadni?

2005-ben hatályba lépett Uniós környezetvédelmi rendelet alapján a gépjármű forgalomból kivonása csak úgy lehetséges, ha azt hivatalos Környezetvédelmi Felügyelet és a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól által kiadott engedéllyel rendelkező autóbontóba leadják, ott erről úgynevezett Bontási Átvételi Igazolást adnak. Ezzel lehet a Kormányablakba intézni az autó forgalomból való végleges kivonását.

Cégünk rendelkezik a Közlekedési Felügyelet akkreditációjával, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyéval, így jogosult a "Bontási Átvételi Igazolás" kiállítására.

 

Nagyon össze van törve az autóm; így is megveszik?

A roncsautó felvásárlás állapottól és típustól függetlenül történik cégünknél. Idősebb típusoknál egységáron, fiatalabbaknál és teherautóknál viszont egyedi árat határozunk meg fénykép és a jármű adatai alapján.
Cégünk ingyenesen vállalja a roncsautók elszállítását. Fontos, hogy a jármű gurítható, csörlőzhető legyen ( pl: alatta legyenek a kerekei, ne legyen kiszakadva a futómű). Amennyiben nem gurul az autó abban az esetben előzetes egyeztetés szükséges a szállításról.

 

Mit jelent a gépjármű forgalomból való végleges kivonás?

Amennyiben autóját már nem szeretné üzemben tartani, szeretne tőle megválni, de eladni már nem tudja, ahhoz, hogy megszűnjenek a fizetnivalók a járművel kapcsolatban ki kell vonatni véglegesen a forgalomból. Ezzel lekerül a nevéről az autó.

 

Milyen papírok kellenek az autó leadáshoz?

Az autóbontóba való gépjármű leadást a gépjármű tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja tudja megtenni. Ehhez az ügyintézéshez kérem hozza magával:

- forgalmi engedélyt
- törzskönyvet (1999. 07. 12.-e után kiállított forgalmi engedély eseté
- 2 db rendszámot
- személyi igazolvány / útlevelet / jogosítványt
- lakcím kártyát
- meghatalmazás (amennyiben nem a tulajdonos jár el az ügyintézés során)

 

Speciálisabb esetekben

- Adás-vételi szerződés (ha nincs a gépkocsi a nevén)
- hagyatékot adó végzés (elhunyt tulajdonos, azaz öröklés esetén)
- hatósági határozat

 

Milyen autókat vesznek át bontásra?

Mindenféle típusú autót veszünk át bontásra állapottól függetlenül. Személyautó, kisteherautó és teherautó átvétel.

 

Megoldható a bontási igazolás kiállítása a jármű leadása nélkül?

Röviden: Nem. A bontási átvételi igazolás kiállítása a jármű átvétele nelkül törvénytelen, így ez cégünknél nem megoldható semmilyen körülmények között.

 

Hogyan zajlik a bontási igazolás ügyintézése?

Telefonos vagy interenetes regisztrációt követően néhány napon belül beszállítjuk a leadásra szánt autókat, majd a bontási igazolás kiállításra kerül a telephelyünkön, amit az autó tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja tudja intézni. Az igazolás kiállítása csak a jármű telephelyünkre történő beszállítása után történhet. A bontási átvételi igazolás a megfelelő dokumentumok átadása után egy rövid adminisztrációt követően kerül kiállításra. A teljes ügyintézési idő kb 15-20 perc.

 

Megkaptam a bontási igazolást. Mi ezek után a teendőm?

Miután telephelyünkön átvette vagy postai úton megkapta a hivatalos bontási átvételi igazolást ezt követően a Kormányablaknál kell az ügyintézést folytatni. 

A végleges kivonáshoz szüksége lesz a következő eredeti dokumentumokra:

  • bontási átvételi igazolás

  • jármű törzskönyv

  • forgalmi engedély

  • 2 db rendszám

  • amennyiben nem a tulajdonos jár el úgy meghatalmazás

  • ügyintézés díját bankkártyával vagy postai csekkel tudja fizetni

 

Hogyan tudom a forgalomból véglegesen kivonatni az autómat?

A M1 és N1 kategóriájú járműveket a közelekedési hatóságnál regisztrált autóbontóba kell leadni. Itt bontási átvételi igazolást kap, amellyel a Kormányablaknál kérvényezni kell a jármű forgalomból való végleges kivonását.

 

Elvesztettem a bontási igazolást. Mit tegyek?

A bontási átvételi igazolás pótolható, újra kiadható. Amennyiben elveszett keressen fel minket elérhetőségeinken és szívesen segítünk. Természtesen csak a cégünk által kiállított bontási átvételi igazolás tudjuk pótolni.

 

Az autóm ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, befolyásolja a végleges kivonást?

Az ideiglenes forgalomból kivonás nem befolyásolja a végleges kivonást. A bontási igazolás ugyanúgy kiállítható.

 

 

 

A gépkocsi beszállítását vállaljuk

8600 Siófok, Papfődi u 11.
7255 Nagyberki Fő u 1
8652 Siójut Kossuth u 16.
8360 Keszthely Szendrey telep

Rocskárné Viszló Enikő 
Tel.: 06-30/74-20-830
Fax: 84/522-023
www.autobonto-siofok.hu
NKH engedélyszám: 14-0882
KÜJ 101193186
KTJ 101277328


 

Engedélyszámunk: KF 14-0882
Közlekedési Felügyeletnél regisztrált bontó – hulladékkezelő